Assessorament 13 de desembre de 2023

És dimecres i ens trobem, aquest cop a la Negreta del Gòtic, per realitzar l’últim assessorament col·lectiu de l’APE d’aquest any

És un assessorament especial perquè hem estat tot el dia juntes compartint acció a Endesa per reclamar el desbloqueig en la instal·lació de comptadors socials

Sense més preàmbuls, comencem amb els casos. El primer ens dona esperança i podem celebrar que la Jhenny té aigua; després de venir a l’anterior assessorament i seguir els passos recomanats, va sol·licitar la instal·lació del comptador.

Després, el Matteo de Barcelona, ens comenta que viu en un bloc de pisos ocupats i que no té aigua. Li expliquem que, com ens indica que no està empadronat, el primer pas és empadronar-se. Tot seguit, hauria de realitzar els mateixos passos que va seguir la Jhenny: anar al Punt d’Assessorament Energètic (PAE) per demanar la instal·lació de comptadors socials. Al mateix PAE podrà demanar els tràmits per aplicar bonificacions a la tarifa de l’aigua i també li recomanem que pot fer el mateix tràmit pel comptador social d’electricitat.

El següent cas és el de la Margarita, membre activa de l’APE que es va trobar un dia que no tenia electricitat en arribar a casa. Va abaixar i pujar els interruptors del quadre elèctric i li va tornar. Comentem que aquestes coses són habituals i que no és motiu per preocupar-se.

La Maribel de l’Hospitalet ens comenta que viu en una casa ocupada i que li han tallat l’aigua. Li comentem que, com el cas del Matteo, ha de seguir els passos per demanar un comptador social. En aquest cas, al ser a l’Hospitalet, la sol·licitud s’ha de fer a Serveis Socials.

Un altre membre actiu de l’APE, el Jordi de Blanes, pregunta per la condonació del deute per l’any 2023 i sobre la moratòria de talls aprovada pel govern de l’Estat espanyol. Li comentem que les condonacions es negocien any a any i que cal esperar a la del deute del 2023; i que la moratòria de talls és vigent fins al 31 de desembre 2023 i volem fer pressió per aconseguir que es prorrogui.

Volem destacar que ha participat de l’assessorament col·lectiu una persona membre d’una organització de suport mutu de Gràcia per tal de conèixer l’APE i veure possibles opcions d’enxarxament i espais d’activisme. Recordem que és un espai obert a tothom que hi vulgui participar.

Per acabar l’assessorament comentem que estem duent a terme una campanya de suport a les treballadores dels PAE per dignificar la seva situació laboral.

Ja hem acabat per avui, ens veiem l’any que ve amb nous casos i més ganes de lluita!