Per fi la Generalitat engega el pagament del bo social tèrmic – T’expliquem com aconseguir-lo!

Amb gairebé un any de retard el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural informa com accedir al bo social tèrmic i només dona 10 dies, fins al 13 de desembre, per fer els tràmits, una vergonya! Exigir diligència a les famílies quan han dilatat el procés gairebé un any!

Qui té accés al bo social tèrmic?

Totes les persones que tinguessin bo social elèctric a desembre de 2019.

Si vas cobrar el del 2019, en principi hauries de cobrar el del 2020 al mateix compte. Si no estàs segura de si tens dret i tens la factura de la llum domiciliada, mira en aquest llistat si hi constes (busca per DNI i les inicials dels cognoms i nom del titular del contracte de llum) http://agricultura.gencat.cat/web/.content/01-departament/bo-termic/llista-amb-iban.pdf.
Si és així, en els pròxims dies rebràs l’ingrés de la quantitat que consti en el document en el teu número de compte.

Si NO tens domiciliada la factura de la llum, mira si constes en aquest altre llistat (busca per DNI i les inicials dels cognoms i nom del titular del contracte de llum) per saber si tens dret http://agricultura.gencat.cat/web/.content/01-departament/bo-termic/llista-sense-iban.pdf.
Si és així, has de facilitar el número de compte de la persona titular del subministrament elèctric omplint aquest formulari abans del 13 desembre!
Fixat que has d’adjuntar foto de la cartilla o justificant assegurant que el compte és teu.

Si prefereixes donar el número de compte de manera presencial, ho pots fer a les oficines d’atenció presencial, a Barcelona, a Gran Via de les Corts Catalanes, 612-614. Si ets de fora de Barcelona, consulta aquí.

La Generalitat tenia l’oportunitat de millorar els tràmits enrevessats de l’edició anterior i en comptes d’això ha afegit més burocràcia (si has de facilitar el número de compte, has d’adjuntar també foto de la cartilla o algun tipus de comprovant verificant que el compte és teu).

Ens preocupa molt com la gent sabrà quins tràmits s’han de fer. En el bo social tèrmic anterior es va enviar una carta a les persones beneficiàries; en aquest cas, no sabem si la Generalitat ho ha previst així. Hi ha un greu perill que molta gent quedi sense aquest dret per no conèixer la seva existència i els tràmits a fer.

Des de l’APE lamentem com la Generalitat ha trigat tantíssim a gestionar el bo social tèrmic i ens preocupa que molta gent que hi tingui dret no hi pugui accedir. Exigim al Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural, que ampliï el termini per fer els tràmits i faci una bona campanya comunicativa perquè tothom que tingui dret hi pugui accedir!