Naturgy també treballa amb els cobradors d’Endesa enjudiciats per coaccions

L’empresa de recobrament Parés Seixas – DPS Consulting, tot i esperar sentència per les seves pràctiques, continua assetjant persones en situació de vulnerabilitat, tant per Endesa com per Naturgy, entre d’altres

El 8 de febrer d’enguany va tenir lloc el judici de la Yolanda contra l’empresa DPS Consulting, també coneguda com a Parés Seixas Advocats, per possibles delictes d’usurpació de funcions públiques, coaccions i estafa en grau de temptativa. Durant la vista oral, l’advocat defensor de l’empresa va mencionar que, a banda d’Endesa, DPS Consulting treballa també amb dues de les majors empreses de l’oligopoli que es lucra amb el dret als subministraments: Agbar i Naturgy. Precisament, fa pocs dies hem pogut confirmar aquest fet, amb el cas d’assetjament d’un membre de l’APE, antic client de Naturgy.

Per altra banda, el 13 de juny denunciàvem públicament que el David −que es troba en situació de vulnerabilitat− havia rebut una carta de DPS en la que s’afirmava que s’havia obert un procediment judicial contra ell per un deute amb Endesa. Un procediment judicial que no existeix i que s’han inventat, amb documents falsejats, per inspirar por a una persona que no pot assumir el cost de les seves factures.

Fa només uns dies, el Marc −membre de l’APE que també es troba en situació de vulnerabilitat− va rebre una carta molt similar a la del David, però amb un deute de Naturgy. El Marc no només té acreditada la seva vulnerabilitat amb un Informe de Risc d’Exclusió Residencial (IRER) en vigor, sinó que també es troba inscrit a la Mesa d’Emergència del municipi de Vic. Així i tot, Naturgy ha optat per reclamar un deute que ell no pot pagar, a través d’una empresa famosa per les seves pràctiques abusives.

No podem oblidar tampoc l’històric d’aquesta companyia, que va incomplir sistemàticament la Llei 24/2015 durant els primers anys de vigència, amb casos tan greus com la dona de 81 anys de Reus que va morir en un incendi causat per una espelma, després que Naturgy li tallés la llum. O el cas de la Mari Carmen, a qui també van tallar el subministrament elèctric l’any 2016 i van assetjar de forma continuada, tal com va denunciar recentment a la junta d’accionistes de la companyia.

Recordem també que aquesta empresa no només assetja les famílies per poder cobrar factures pendents, sinó que encara al dia d’avui no ha signat el conveni amb la Generalitat per condonar els deutes acumulats de les famílies vulnerabilitzades durant els últims 8 anys.

Esperem que el judici de la Yolanda contra els cobradors d’Endesa i Naturgy, que encara està a l’espera de sentència, serveixi per posar fre a les pràctiques abusives d’aquestes empreses. Des de l’Aliança contra la Pobresa Energètica continuarem lluitant perquè no hi hagi més casos com els de la Yolanda, el David, la Mari Carmen o el Marc.