Trencant les distàncies en la pobresa energètica

El projecte “Trencant les distàncies en la pobresa energètica” és un projecte d’Enginyeria Sense Fronteres (ESF) desenvolupat conjuntament en col·laboració amb nosaltres, l’APE, amb l’objectiu de garantir l’accés als subministraments bàsics a les famílies en situació de risc d’exclusió social, a través d’una metodologia innovadora i eines telemàtiques que promoguin el seu empoderament per fer front a la pobresa energètica trencant les barreres físiques, socials i de gènere.

Dins d’aquest objectiu es plantegen reptes tals com Formar persones en risc d’exclusió social i professionals voluntaris provinents de diferents sectors en drets energètics. En aquest sentit, una de les activitats del projecte és l’elaboració de materials de difusió en diverses llengües amb la intenció d’amplificar l’abast del projecte. Es preveu la creació i disseminació de materials de difusió i informació en llengües com l’àrab, que es tracta de la tercera llengua en nombre de persones a Catalunya (IDESCAT 2018).

Conjuntament, hem creat en àrab els Documents Útils imprescindibles per a garantir el dret als subministraments bàsics, tal com estableix la Llei 24/2015 contra l’emergència habitacional i la pobresa energètica. Els Documents Útils són els següents:

Darrera actualització: Juliol 2022