Una dotzena d’organitzacions ambientals, socials i acadèmiques presenten mesures concretes per a la protecció de famílies vulnerables davant l’elevat preu de la llum

Algunes de les mesures es dirigeixen a corregir les mancances de l’actual bo social
Les organitzacions també reclamen una reunió amb la Secretaria d’Estat d’Energia

Davant l’actual escalada del preu de la llum, una dotzena d’organitzacions ambientals, socials i acadèmiques de tot l’Estat han presentat aquest matí una llista de mesures urgents per protegir el conjunt de famílies vulnerables del país davant del context actual de preus desorbitats de l’energia.

En la situació actual, la moratòria de talls de subministraments bàsics, l’actual configuració del bo social, l’augment dels seus descomptes, la baixada d’impostos i la resta de les mesures en vigor del Govern estatal no estan aconseguint esmorteir l’impacte de la crisi energètica a les llars vulnerables, generant deutes i factures gairebé impossibles d’afrontar per a gran part de les persones i famílies en situació de vulnerabilitat.

Des de la societat civil, que fa anys que treballem contra la pobresa energètica, hem elaborat una sèrie de propostes concretes que el govern ha d’implementar per fer front a aquesta situació. En una roda de premsa celebrada a l’Ateneu la Maliciosa s’han fet públiques aquestes demandes i s’ha aprofitat per a reclamar una reunió urgent a la Secretaria d’Estat d’Energia per poder debatre-les.

A través d’aquest enllaç podeu descarregar el document: Propostes per a atendre les llars en situació de vulnerabilitat en l’actual crisi energètica.

Les organitzacions que signen el document són:
• Aeioluz
• Aliança contra la Pobresa Energètica (APE)
• Asociación de Ciencias Ambientales (ACA)
• Coordinadora de vivienda de Madrid
• Ecoserveis
• Fundación Ecología y desarrollo (ECODES)
• Fundación de Familias Monoparentales Isadora Duncan
• Grupo Abio de la Universidad Politécnica de Madrid (UPM)
• Enginyeria Sense Fronteres (ESF)
• Intiam Ruai
• Plataforma por un Nuevo Modelo Energético (Px1NME)
• Socaire