Presentem el Document útil per a sol·licitar a Endesa un comptador social de llum per a situacions d’ocupació

Avui presentem el Document útil per a sol·licitar a Endesa un comptador social de llum per a situacions d’ocupació

Sens dubte una fita històrica de cara al reconeixement dels drets energètics de la ciutadania i l’accés universal als subministraments bàsics, que es va aconseguir el passat 29 de març amb la signatura del conveni entre la Generalitat i Endesa per evitar l’endeutament de les famílies i altres qüestions com aquesta.

Fins ara, les persones que es trobaven en situació d’ocupació no tenien garantit el seu dret a un comptador social, abocant-los moltes vegades a accedir-hi de manera irregular, amb el perill que comporta tant per elles com per les veïnes o viure sense subministrament.

Casos com l’incendi ocorregut recentment a Cassà de la Selva, on van morir dues persones i altres quatre van resultar ferides és un clar exemple de la situació d’inseguretat en què es trobaven fins ara les famílies que havien trobat en l’ocupació l’única sortida.

El conveni signat recentment entre Govern i Endesa contempla, entre altres mesures, la regularització del subministrament de llum independentment de la seva situació habitacional a famílies en situació de vulnerabilitat.

Des de l’APE estarem vigilants pel seu correcte compliment i exigirem a la Generalitat que informi a tots els actors implicats, serveis socials i famílies, de la seva existència. Aquesta fita històrica permetrà garantir els subministraments de manera regulada i evitar més morts per pobresa energètica.

Descarrega a la nostra web el document útil per fer valdre el teu accés a un comptador social amb Endesa.

Tens dubtes? Contacta amb nosaltres!