L’APE tornem el 2 de setembre!

Acabem aquesta primera -i atípica- meitat de l’any celebrant la feina feta!

Aquest 2020 està sent un any atípic. La crisi de la COVID-19 ens ha agafat per sorpresa a totes. En temps de pandèmia hem vist com l’accés als subministraments bàsics és imprescindible per a mantenir una bona higiene i cuidar-nos. Han estat moltes les famílies que ens han contactat i nosaltres hem estat al peu del canó per garantir els drets de totes. Ens hem hagut d’adaptar i hem seguit fent els assessoraments online, hem après noves maneres de funcionar i d’organitzar-nos. Sempre amb l’esperit que ens caracteritza i la força de l’APE. Ni el coronavirus ni ningú acabarà amb la nostra lluita.

Arran de les mesures del Govern de l’Estat per fer front a la crisi de la COVID-19, l’APE hem exigit que s’aturessin els talls de subministraments. Una mesura que en un inici no estava contemplada però que hem aconseguit que fos una realitat. Ara però, si hem vist que es poden aturar els talls de subministraments durant l’estat d’alarma, per què no fer-lo extensiu per sempre? A Catalunya tenim la Llei 24/2015 que garanteix que a cap família en situació de vulnerabilitat se li pugui tallar els subministraments. Per què no fer-la extensiva arreu de l’Estat? L’APE seguirem lluitant per tal que cap família visqui sense aigua, llum o gas.

Ara just fa un any de les amenaces d’Endesa de tallar els subministraments a les famílies si els ajuntaments no es feien càrrec del 50% de les factures. L’APE durant tot aquest temps hem exigit que qui ha d’assumir aquestes factures han de ser les pròpies companyies amb els seus multimilionaris beneficis. Finalment, aquesta setmana hem sortit juntament amb la Generalitat i resta d’administracions i entitats socials a exigir que Endesa ha de signar d’una vegada per sempre els convenis presentats. Ja no podem esperar més. La companyia ha d’assumir responsabilitats i mirar cap endavant.

L’APE tornarem al setembre amb els assessoraments col·lectius. Us esperem a totes el pròxim 2 de setembre a les 17:00 h a la seu de la FAVB, carrer Obradors 6-8, Barcelona, per seguir assessorant i organitzant-nos en la lluita contra la pobresa energètica.

No volem acabar sense recordar-vos la cançó que us farà ballar, d’aquell estiu que vam gravar a les portes d’Endesa. L’APE, sempre amb energia en la defensa dels nostres drets.