“Suministros en pandemia, ahogadas por las deudas”, la nova cançó de l’estiu de l’APE

Durant aquest temps de confinament som moltes les persones i famílies que ens hem vist preocupades per l’augment en les factures d’aigua, llum i gas. Estar tot el dia a casa, mantenir una bona higiene, sense escoles ni feina, ha fet que les nostres factures augmentessin considerablement.

I ens preguntem, qui pagarà les nostres factures quan passi aquesta pandèmia?

Hem vist com les mesures del Govern de l’Estat han prohibit els talls de subministrament durant l’estat d’alarma. Però des de l’APE tenim clar que ajornar el deute no és la solució. És necessari que les empreses es corresponsabilitzin en la gestió dels serveis bàsics i assumeixin amb els seus milionaris beneficis les factures d’aquelles famílies vulnerables o afectades per la crisi de la COVID-19. I així li ho hem traslladat i exigit, tant al Govern com a les empreses subministradores.

Durant el confinament, l’APE hem participat en les juntes d’accionistes, tant d’Endesa com de Naturgy, per a exigir compromís social, i que no només assumeixin el cost d’aquestes factures sinó acabar amb els talls més enllà de l’estat d’alarma.

Si el Govern de l’Estat ha posat a disposició pública la sanitat privada, per què no ha fet el mateix amb les empreses que gestionen els serveis bàsics?

L’any passat vam assenyalar a Naturgy amb la cançó “Quemadas por las deudas”. Enguany hem assenyalat a Endesa. No podem permetre que aquestes grans companyies continuïn vulnerant el nostre dret a l’accés als serveis bàsics. L’APE hem estat confinades, però hem seguit al peu del canó. Exigint els nostres drets. Estem més fortes que mai i ho seguirem demostrant, no pararem fins a garantir el nostre dret als serveis bàsics i acabar així amb la pobresa energètica.

Ni set, ni fred, ni foscor!

#SuministrosEnPandemia #AhogadasPorLasDeudas