20 de setembre: L’apagada a Sants. Obra de teatre sobre Pobresa Energètica

“Sempre havia pagat totes les factures de la llum i de l’aigua però tot va canviar quan em vaig quedar a l’atur…”. Aquesta és la història de la Maria i de tantes altres dones que són el pilar de moltes famílies en situació de vulnerabilitat.

L’espectacle L’apagada “Ni set, ni fred, ni foscor”, creat juntament amb la companyia de teatre Xucrut Teatre i Enginyeria Sense Fronteres, s’emmarca dins la campanya “El preu de l’abundància, drets humans a les fosques”, del grup d’energia i extractives de l’ONGD Catalana.

L’obra tracta, des d’una perspectiva ecofeminista, el fet que un 10% de la població catalana pateix pobresa energètica i com d’aquesta, les dones són les més perjudicades, tal com Enginyeria Sense Fronteres ha anat recollint en els estudis ESFeres17: Desigualtat de gènere i pobresa energètica. Un factor de risc oblidat i en L’emergència habitacional i la pobresa energètica a Barcelona i els seus efectes en la salut des d’una perspectiva de gènere.

L’espectacle, creat a través de l’art i amb una metodologia innovadora, té una durada de 40 minuts aproximadament, que donen pas a un debat/fòrum obert amb el públic per tal de compartir i reflexionar sobre la temàtica.

IMPORTANT > per assistir a l’obra cal inscriure’s en aquest formulari.