Tornem el 4 de setembre!

Acabem l’últim assessorament amb més força i més unides que mai

Avui dimecres 31 de juliol acabem el darrer assessorament del curs celebrant la feina feta al llarg de l’any que cal destacar.

Durant aquest curs hem seguit pressionant a les subministradores Naturgy, Endesa i Iberdrola per tal d’aconseguir la condonació del deute de les famílies en situació de vulnerabilitat. És inadmissible que amb els beneficis multimilionaris que fan amb la gestió de drets bàsics com l’energia no assumeixin cap mena de responsabilitat per acabar amb la pobresa energètica. Al llarg de l’any hem intentat tenir reunions productives, hem ocupat diverses de les seves oficines i, inclús, hem anat a Madrid, a les seves juntes d’accionistes, per tal d’explicar-los a tots els membres de la seva companyia que la condonació del deute és l’única manera de donar una segona oportunitat a les famílies. Tot i això, les companyies han fet cas omís a les nostres demandes i segueixen girant l’esquena als seus clients més vulnerables.

Les pràctiques d’aquestes companyies subministradores per tal d’intentar recuperar el deute acumulat de les famílies són totalment inacceptables. Cartes amenaçadores simulant demandes judicials, o centenars de trucades de telèfon a totes les hores del dia, són algunes de les maneres d’assetjar a les famílies que utilitzen Naturgy, Endesa i Iberdrola, per tal d’intentar recuperar el deute, amb l’angoixa i patiment que això les suposa. Fa temps que denunciem aquesta situació, inclús el Síndic de Greuges ens ha donat la raó. Des de l’APE seguirem defensant a les famílies i no pararem fins a aconseguir la condonació del deute i seguirem denunciant aquest assetjament.

Al llarg del curs també hem pressionat a l’Administració i a les subministradores per tal d’aconseguir instal·lar comptadors socials en llars ocupades. Les famílies que s’han vist obligades a recuperar un pis de la banca, sense cap altra alternativa habitacional, han de tenir dret als subministraments bàsics d’aigua i energia. Actualment, aquestes famílies malviuen sense energia a les llars, o el que és més perillós, algunes d’elles es veuen obligades a tenir l’energia de manera irregular, amb el risc que això suposa, per elles mateixes i per a les seves veïnes. L’energia és un dret que ha de ser garantit a totes les persones, independentment de la seva situació habitacional.

Naturgy, Endesa, Iberdrola, des de l’APE tenim clar els nostres drets. Tornarem al setembre amb les piles carregades i amb tota la força per tal d’aconseguir que sigui garantit el nostre dret als subministraments bàsics.

Encara no heu vist el videoclip amb la cançó de l’estiu que li hem preparat a Naturgy? No us el perdeu!

El pròxim assessorament col·lectiu serà el dimecres 4 de setembre a les 17 h al carrer Obradors 6-8 de Barcelona Drassanes. Us hi esperem!