Taller de Pobresa Energètica a l’Escola de Setembre de Som Energia

xavi en someds2015

Xavi Pallarès, company d’APE, va participar en el Taller de Pobresa Energètica a l’Escola de Setembre de Som Energia el passat dissabte 19 a Sant Esteve de Palautordera

Es va explicar a grans trets quins són els procediments que s’estan treballant per la implantació de la Llei 24/2015 en el seu apartat de pobresa energètica i quines són les demandes d’APE.

Es va valorar molt positivament el nou protocol amb l’aplicació del principi de precaució, que siguin les subministradores qui demanin el nou informe a Serveis Socials i que aquestes hagin de fer-se càrrec dels deutes dels usuaris en risc d’exclusió residencial.

Es va recordar que les lleis estan per complir-les, i que la Llei 24/2015 està en vigor des del 29 de juliol, i que APE vetllarà perquè els acords entre administracions i subministradores, pels protocols d’ajuts a fons perdut o altres mesures de reducció de factures, no afectin la resta d’usuaris.

Van intervenir també Aniol Esquerra (Ecoserveis/ABD), Daniel Escofet i Antonio Madrid (Som Energia).