CONVOCATÒRIA: Dissabte, tret de sortida de l’Aliança contra la Pobresa Energètica de Granollers (APE) amb un acte «apadrinat» per l’activista Arcadi Oliveres

El grup local ja ha atès 30 persones afectades per talls de subministrament energètic i d’aigua i seguirà fent accions de denúncia perquè cap veí ni veïna pateixi «set, fred o foscor»

Barcelona, 26 de febrer de 2015

Aquest dissabte 28 de febrer l’Aliança contra la Pobresa Energètica de Granollers farà la seva presentació pública al municipi per a informar el veïnat dels seus drets en cas que per raons de vulnerabilitat econòmica, pateixi problemes de talls de subministraments energètics i d’aigua. També per a seguir denunciant públicament que, malgrat l’alarmant creixement de la pobresa energètica, que a Catalunya afecta unes 320 mil famílies, ni l’Administració pública ni les empreses subministradores estan reaccionant per fer front a aquestes emergències socials. De fet, el grup local ja està fent el seguiment de 30 persones des que va començar a constituir-se el desembre passat.

L’acte de tret de sortida d’aquest grup de l’Aliança contra la Pobresa Energètica estarà apadrinat pel conegut professor d’economia i activista pels drets humans i socials, Arcadi Oliveres, i començarà a les 18 hores al local de l’AV Sota El Camí Ral, carrer d’Enric Prat de la Riba 82, de Granollers.

A Granollers, l’Aliança contra la Pobresa Energètica, tal com la primera APE fundada a Barcelona fa un any, ha estat una iniciativa de diferents entitats socials com l’Assemblea d’Aturats i Aturades, la Plataforma d’Afectades per la Hipoteca (PAH) i les associacions veïnals de Les Tres Torres i Sota el Camí Ral.

Durant la presentació també hi haurà activistes de les APE de Barcelona, Badia, Sant Boi de Llobregat, del Vallès i del Bages.