Les organitzacions socials reclamen mesures efectives a la “Taula sobre la pobresa energètica”

El Decret aprovat pel Govern l’hivern passat ha resultat totalment insuficient

Barcelona, dijous 25 de setembre de 2014

La Taula d’entitats Socials del Tercer Sector de Catalunya, que agrupa prop de 4.000 entitats socials, i l’Aliança contra la pobresa energètica reclamaran demà, divendres 26 de setembre, mesures efectives a la “Taula sobre la pobresa energètica” en el marc d’una roda de premsa.

A les portes d’un nou hivern, la “Taula sobre la pobresa energètica” impulsada pel Parlament de Catalunya i coordinada pel Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat, es reunirà per darrera vegada aquest dilluns, 29 de setembre, per millorar el Decret-llei 6/2013, un marc legal que ha resultat totalment insuficient per a resoldre aquesta greu problemàtica social.

Davant del compromís del Govern català d’aprovar un nou Decret abans que acabi el mes, les organitzacions convocants volem explicitar que encara queden pendents solucions en aspectes cabdals com: l’establiment d’un sistema d’ajuts per a famílies que no puguin fer front al deute, la simplificació dels tràmits, l’ampliació del període d’aplicabilitat del Decret a tot l’any i qui fa front a aquesta despesa. Les organitzacions convocants volen fer explícites unes mesures que esperen que siguin recollides en el futur marc legal.

La roda de premsa tindrà lloc a les 11.30 hores en la seu de la Federació d’Associacions Veïnals de Barcelona (FAVB).

Hi intervindran:

Sra. Àngels Guiteras, presidenta de la Taula del Tercer Sector Social de Catalunya
Sr. Eloi Badia, membre  de l’Aliança contra la Pobresa Energètica
Sra. Núria Salas, representant de la Taula del Tercer Sector en la ‘Taula sobre la pobresa energètica’
Sr. Jordi Giró, president de la CONFAVC i de la junta de la FAVB

 

Dia: Divendres 26 de setembre
Hora: 11.30 hores
Lloc:  Seu Federació d’AV de Barcelona
Adreça: C/ Obradors, baixos, 6-8, de Barcelona

La Taula d’entitats del Tercer Sector Social de Catalunya és una organització constituïda l’any 2003 per les entitats del Tercer Sector Social de Catalunya. En formen part 32 federacions i agrupacions que representen prop de 4.000 entitats no lucratives que treballen per la inclusió i la cohesió social.

L’Aliança contra la pobresa energètica és una plataforma formada per un conjunt d’organitzacions i moviments de persones aturades, afectades per desnonaments, d’entitats veïnals, de consumidors i ecologistes, que s’uneixen per a combatre la pobresa energètica, entenent que els serveis bàsics són drets fonamentals per garantir la dignitat de les persones i l’accés a un habitatge digne.