Dilluns, 24 Juny

Un llibre ecologista, feminista, internacionalista i multisensible que intenta no deixar ningú enrere!

Hem participat de la presentació del llibre Tenim Energia! el primer llibre cooperatiu de la Xse (Xarxa per la sobirania energètica)

Aquest llibre és el resultat del treball i intel·ligència col·lectiva de la Xse, de totes les persones que n’hem format part durant els darrers quatre anys i que esperem seguir enriquint en els que vindran. És una aposta per recollir els impactes d’un model obsolet i depredador dominat per l’Oligopoli però, sobretot, per recollir les veus de totes les comunitats que han trobat l’energia per oposar-s’hi i construir alternatives. Les lluites en defensa de la terra i dels subministraments bàsics, els moviments de garantia dels nostres drets, ens han deixat clar que tenim energia. Tenim energia per impulsar un altre model energètic que respecti els límits del planeta. Tenim energia per decidir localment com volem abastir-nos d’energia, en col·lectiu, sense excloure ningú. Tenim energia per posar-la al servei de les nostres necessitats, de forma compartida i solidària amb d’altres pobles veïns. Tenim energia per garantir-nos la vida.

Llegeix més...

Aquest cap de setmana hem participat en la I Trobada de dones sobre Gènere i Energia, una iniciativa fruit de la suma d’esforços d’un grup de dones professionals i activistes d’aquest sector, que participen en la transició energètica i perceben els perjudicis d’un model energètic fòssil, en el qual també preval el masclisme.

La perspectiva ecofeminista és, en definitiva, un repte en un sector tan masculinitzat i masculinitzant, on els valors patriarcals es reprodueixen i es retroalimenten. I tenim el repte de construir alternatives que trenquin amb aquests, alternatives que ens incloguin a totes, perquè si no tampoc ens serviran.

Llegeix més...

L’Aliança contra la Pobresa Energètica (APE) hem convocat els 13 Ajuntaments més grans de Catalunya, associacions municipalistes i entitats socials per analitzar l’aplicació de la Llei 24/2015: els èxits aconseguits i les dificultats en la seva aplicació. Ara que arriba l’hivern, un període especialment crític pel que fa a la pobresa energètica, hem volgut convocar el món municipal per assegurar que qualsevol família en situació de vulnerabilitat estarà protegida contra els talls de subministrament d’aigua, llum i gas.

Llegeix més...

Portem molts mesos amb molts casos de famílies que es troben en habitatges ocupats propietat d’entitats financeres que a sobre els hi són negats els subministraments bàsics. Aquestes famílies no han trobat cap solució a la seva problemàtica habitacional per part de l’Administració o els bancs i a sobre les empreses subministradores es neguen a regularitzar la seva situació al·legant que legalment no poden doncs les famílies no tenen contracte de lloguer o propietat del pis.

Exigirem a l’Administració, Generalitat i ajuntaments i a les companyies subministradores que afrontin d’una vegada per totes aquesta problemàtica. Ja n’hi ha prou de donar l’esquena a les famílies que volen regularitzar la seva situació de serveis bàsics.

Llegeix més...

Pàgina 1 de 5

Youtube

Loading Player...

Agenda

Juny 2019
M T W T F S S
1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30