Diumenge, 31 Mai

A causa de les últimes informacions i recomanacions davant la crisi del Coronavirus COVID-19, a l’APE ens reafirmem en la necessitat de la defensa i la lluita pels subministraments bàsics. Som conscients, però, que cal fer-ho amb un altre ritme i amb unes altres eines. Per responsabilitat social i cívica, hem pres la decisió de canviar la forma de les nostres accions durant el temps prudencial que requereixi aquesta crisi, per adaptar-nos a les necessitats de les persones afectades i del moment. De fet, gran part de les famílies que participen al nostre moviment compten en el seu sí amb persones grans o que tenen una salut delicada degut, en molts casos, als seus problemes de manca d’acces a un habitatge digne i als subministraments bàsics, convertint-se així en grups de risc per contraure el virus.

Per això mateix, davant les recomanacions sanitàries del Govern, de la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Barcelona de baixar el ritme de l'activitat, de mantenir distància prudencial entre les persones i evitar el màxim possible desplaçaments en transport públic així com les reunions multitudinàries en espais tancats hem decidit adoptar les següents mesures:

  • Atenem casos urgents per e-mail a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la., tenint en compte que ens trobem en un moment en que les hores que les famílies passen a les llars  augmenten. L’aigua i l’energia són essencials per complir les mesures de salut pública recomanades, i per tant estarem espacialment atentes a les urgències de talls de subministrament o absència dels mateixos. Recordem que la Llei 24/2015 del Parlament de Catalunya protegeix del tall les famílies en situació de vulnerabilitat, però en moments de crisi cal estar més atentes que mai a que les companyies subministradores segueixin complint la llei. 
  • Des de l’APE, no obstant, i per la complexitat de realitzar activitats en espais compartits per vàries persones, supenem l’assessorament col·lectiu quinzenal els dimecres a les 17h fins a nou avís. 
  • Fem córrer la informació sobre el dret als subministraments bàsics: si saps de cap veïna en situació de vulnerabilitat que pugui no tenir garantits els subministraments bàsics, especialment durant aquests dies, fer-li arribar aquesta informació. Ara és moment de cuidar-nos! Recordeu també que al nostre web trobareu informació i documents útils per fer valdre el nostre dret als subministraments bàsics: https://pobresaenergetica.es/index.php/ca/passos-a-seguir/documents-utils 

Us recordem que podeu seguir tota la nostra activitat a xarxes: Twitter, Facebook, Instagram i també al nostre canal de Telegram.

I per últim us compartim també les mesures de prevenció recomanades per la Generalitat de Catalunya per a evitar la propagació del virus: http://canalsalut.gencat.cat/web/.content/_A-Z/C/coronavirus-2019-ncov/material-divulgatiu/coronavirus-ciutadania-mesures-prevencio-propagacio.pdf 

Esperem que aquesta situació millori el més aviat possible i poder tornar a fer els assessoraments col·lectius sense cap risc.

Ni set, ni fred, ni foscor!

Youtube

Loading Player...

Agenda

Maig 2020
M T W T F S S
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31