Si ets accionista d’Endesa escolta: #EndesaIrresponsable

El 30 d’abril tindrà lloc la Junta d’Accionistes d’Endesa. La Fundació Finances Ètiques i l’Aliança contra la Pobresa Energètica intervindrem per fer incidència en dues qüestions clau

En primer lloc, volem preguntar sobre quin és l’estat de la xarxa de distribució en els territoris on Endesa és responsable de la seva actualització i manteniment, i on al seu torn, milers de famílies estan patint talls constants que no els permeten fer les seves activitats quotidianes com cuinar, dutxar-se, mantenir calenta la seva llar o estudiar.

En segon lloc, volem exigir un canvi radical en la política de reclamació de factures impagades de la companyia, que en molts casos es realitza a través de pràctiques abusives i assetjadores, que generen una angoixa enorme en les famílies en situació de vulnerabilitat.

Si ets accionista d’Endesa o representes a una institució que inverteix en Endesa, us demanem que voteu que NO als punts 3 i 4 de l’ordre del dia de la Junta General d’Accionistes, aquells que parlen de la gestió social de l’empresa i de l’informe de sostenibilitat.

Perquè Endesa ha vulnerat de manera clara la seva pròpia política de sostenibilitat. Així que, com a accionistes, és important que es llanci un missatge al seu Consell d’Administració, un advertiment. Perquè no tot s’hi val per guanyar diners. Als accionistes que són responsables i aquells que són sostenibles també els importa que l’empresa es desenvolupi mantenint un equilibri entre l’econòmic, el social i l’ambiental.

Així que, si us plau, uniu-vos a aquesta campanya i voteu que NO a aquests dos punts de l’ordre del dia.

Amb aquest petit gest podem forçar a la companyia a què canviï aquestes pràctiques i que millori la vida de milers de famílies en situació de vulnerabilitat.