62a CRÒNICA: Contra la criminalizació de la precarietat

ape2De la ploma de Neus Escofet i Lucía Navarro ens arriba la crònica del 26 de juliol, amb la qual ens vam acomiadar per prendre’ns un petit descans fins a la tornada del curs al setembre.

Aquest dia vam començar la ronda de casos amb els següents testimonis:

En Fouad de l’Hospitalet: viu un habitatge recuperat  amb la seva família de sis membres, tres dels quals són menors. En aquest moment no tenen aigua ni llum, per la qual cosa viuen “punxats”.

La Mar de Cubelles: encara que porta venint a diversos assessoraments, avui ens pregunta com aconseguir el bo social. Sol passar que de vegades acumulem tanta informació que se’ns oblida classificar-la i hem de tornar a preguntar.

La Magda de Reus: ens comenta que el seu Ajuntament criminalitza l’ocupació d’habitatges i els Serveis Socials l’etiqueten com a delicte i no com precarietat. El seu cas és molt dolorós: va estar una setmana sense llum per la qual cosa no va tenir més alternativa que “punxar” la llum. Se li van incendiar els comptadors i la van denunciar. Davant aquesta situació la fiscal va sol·licitar tres anys de presó, tot i que el jutge va fallar a favor seu. Diu que l’alcalde li fa mobbing, per la qual cosa el seu advocat ho ha denunciat. Mentrestant, ella viu en una contínua angoixa que la té a la vora de la desesperació.

La Betty de Barcelona: ens parla del deute de 1.300 € que li reclama Endesa. Li vam explicar que estem treballant en el tema de demanar condonació de deutes.

L’Esteban de Barcelona: ens informa que està sent assessorat per un Punt d’Assessorament Energètic (PAE).

 

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Email this to someone