61a CRÒNICA: els talls no fan vacances

 

ape

De la mà de les companyes de l’Aliança contra la Pobresa Energètica (APE) Neus Escofet i Lucía Navarro, us presentem la crònica del 28 de juny amb els següents testimonis:

La Betty, de Barcelona: està lluitant per la seva hipoteca. Té la llum punxada i li ha arribat una factura de 1.300 €. Va anar a la comercialitzadora perquè li donessin una explicació i li han demanat la lectura actual per esbrinar per què aquesta quantitat si només són tres membres de família.

La Mari Carmen, de Cubelles: ha estat un any sense pagar els subministraments: té una pensió d’incapacitat i l’assistenta li nega l’Informe d’Exclusió Residencial per aquest motiu. És estrany, ja que els seus ingressos no arriben al què està estipulat. Sembla ser que els Serveis Socials no dominen la informació i és la persona afectada qui ha de conèixer amb detall els seus drets. Per a més “inri”, Mari Carmen depèn d’una màquina respiradora.

La Patrícia, de Barcelona: pregunta si per baixar la potència té dret a exigir el butlletí blau. Esbrinarem si és

normal o és una cosa nova que s’ha tret de la màniga la companyia.

La Carolina, de l’Hospitalet: ens comenta la ràbia que té pel canvi que li van fer els comercials de les companyies d’electricitat que van porta per porta. Era d’Endesa i la van passar a Gas Natural, i resulta que ara paga més.

En Mohammad, de Barcelona: ens explica que segueixen sense arribar-li els rebuts de la llum i no ho entén, ja que el seu cas s’ho estan portant des d’un Punt d’Assessorament Energètic (PAE).

En Josep, de Santa Coloma: ha vingut avui a acomiadar perquè torna a la seva terra. Necessita donar-se de baixa dels subministraments i ha demanat un acompanyament.

La Tània, de Barcelona: té un llarg historial de talls i punxades. En l’últim li va petar la instal·lació de la comunitat de veïns i es va organitzar un bon rebombori. Per sort, un company va parlar amb els veïns per calmar els ànims.

Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Email this to someone